Розкрадання гуманітарки в Запоріжжі: НАБУ вилучило понад 230 тисяч доларів

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели низку обшуків у межах справи і повилучали низку документів, а також готівкові кошти.

Національне антикорупційне бюро під час одного з обшуків у кримінальному провадженні за фактом імовірного розкрадання гуманітарної допомоги в Запорізькій області вилучили понад 230 тисяч доларів та понад півмільйона гривень готівки.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 30 серпня детективи НАБУ провели обшук в квартирі за місцем проживання одного з фігурантів. Унаслідок слідчих дій було вилучено грошові кошти у сумі 596 400 грн, 230 060 доларів та 650 євро, а також планшет Apple iPad Pro 11. Адвокат власника майна подав скарга на бездіяльність детектива НАБУ, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна. На його думку, це майно є тимчасово вилученим.

Детектив заперечував проти задоволення скарги і зазначив, що ним було подано до суду клопотання про арешт вилученого майна уже 1 вересня, яке надійшло до суду 5 вересня. Однак 7 вересня клопотання повернули для усунення недоліків протягом 3 діб, що органом правопорядку було зроблене. Тому суддя відмовив у задоволенні скарги.

Нагадаємо, 30 серпня детективи НАБУ спільно із департаментом контррозвідки Служби безпеки України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі. Зокрема у приміщеннях міськради, обласної військової обладміністрації, складських приміщеннях та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб.

Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення. Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень — ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ст. 368-5 КК України.

Під час обшуків у посадовців Запорізької міської ради виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти в значних обсягах. У СБУ зазначали, що також було знайдено речовини, схожі на наркотичні засоби. Їх відправили на експертизу.

Раніше НАБУ розпочало розслідувати ймовірну брехню в декларації заступника голови Верховного суду. Також детективи ведуть слідство за фактом спроби заволодіти 100 млн грн держпідприємства «Укрбурштин».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: