НАБУ запідозрило ексдиректора Житомирського бронетанкового заводу у розкраданнях

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили колишнє керівництво Житомирського БТЗ у зловживаннях з комплектуючими до техніки.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору державного Житомирського бронетанкового заводу та його заступнику у розкраданні понад 4,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«21 листопада 2022 року НАБУ та САП спільно з працівниками УСР в Житомирській області Національної поліції повідомили про підозру колишньому директору та заступнику директора Житомирського бронетанкового заводу у розтраті майна заводу на понад 4,5 млн грн. Дії осіб кваліфікували за ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує відомство.

За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили із мобілізаційного резерву та розпорядилися на власний розсуд. Ці дії вчинили під час гострої нестачі для Збройних сил України військової техніки у період військового вторгнення рф в Україну.

З 2014 року по липень 2015 року посаду керівника ЖБТЗ обіймав Сергій Бутенко.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало зникнення з Житомирського БТЗ комплектуючих до бойових машин на суму 12 млн грн. Також у фабулі справи фігурували вказані 20 двигунів УТД-20 до бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: