3 тисячі неякісних бронежилетів за 100 млн: в СБУ підтвердили підозру ексчиновнику Міноборони

Читать на русском
Ексдиректору Департаменту закупівель Міноборони повідомили про підозру у розтраті. Він закупив для ЗСУ майже 3 тисячі неякісних бронежилетів на 100 млн.
Фото: СБУ

Правоохоронці викрили колишнього голову Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького на розтраті державних коштів.

Про це повідомляє СБУ.

Міноборони пропонує повернути громадський контроль над закупівлями харчів та пального для арміїВ Україні мають намір знову встановити громадський контроль за закупівлями продуктів харчування, палива та майна для армії.

«За матеріалами слідства, цей посадовець закупив для ЗСУ майже 3 тис. бронежилетів на понад 100 млн грн. Втім, за даними декількох незалежних експертиз, дані вироби не відповідають вимогам IV класу бронежилетів і не можуть належним чином захистити українських воїнів», – йдеться у повідомленні.

Партію бронежилетів відкликали на склади Міноборони, а Хмельницькому повідомили про підозру за трьома статтями:

  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань);

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

  • ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб).

Правоохоронці також проводять слідчі дії щодо інших чиновників сектору безпеки та оборони, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Нагадаємо, Богдана Хмельницького було звільнено з Міноборони на тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що йому та ще колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: