СБУ викрила схему розкрадання понад 100 млн на харчуванні для військових

Читать на русском
Служба безпеки України ліквідувала схеми розкрадання коштів на харчуванні українських військових на понад 119 млн гривень.
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила схему розкрадання державних коштів, виділених на забезпечення Сил оборони харчуванням. Міністерству оборони завдано збитків на суму понад 119,5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Резнікова прокоментували підозри колишнім чиновникам МіноборониМіністерство оборони сприяє правоохоронним органам у розслідуванні справ, пов'язаних із колишніми чиновниками відомства.

За даними слідства, чиновники одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.

«Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг. Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм», – розповіли у СБУ.

Двом керівникам підприємств, які задіяні у схемі, вже повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідується також причетність посадових осіб Міноборони до протиправної діяльності.

Крім цього, на Київщині співробітники СБУ викрили командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, виділених на харчування особового складу.

Нагадаємо, 1 лютого колишньому голові Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру у розтраті державних коштів. За версією слідства, він купував неякісні бронежилети.

Колишнього заступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: