Масові протести у Франції: у зіткненнях із мітингувальниками постраждали понад 100 поліцейських

Читать на русском
На вулицях країни за різними оцінками протестувало 552 000 людей. Це більше, ніж 13 квітня. Тоді на протест вийшло 270 000 людей.
фото: dw.com

У Франції під час масових протестів проти пенсійної реформи відбулися сутички між мітингувальниками та поліцією.

Про це повідомляє видання BBC.

В країні відбулися найбільші першотравневі демонстрації за багато років.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

Як зазначається, французи продовжують масово виступати проти проведення пенсійної реформи у країні. У понеділок, 1 травня, сотні тисяч людей по всій країні вийшли на чергові акції протесту.

У міністерстві внутрішніх справ зазначають, що більшість мітингів проходили мирно, але були і радикально налаштовані люди, які кидали в поліцію шашки з бензином та фаєри. Внаслідок чого у сутичках постраждали понад 108 поліцейських.

Зазначимо, що попередні протести у Франції відбувалися 13 квітня. Тоді на протест вийшло 270 000 людей.

France pension reforms: May Day rallies turn violent - BBC NewsBBC News

Нагадаємо, протести у Франції продовжуються на тлі ухвалення пенсійної реформи, яка передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. 15 квітня президент Франції Еммануель Макрон підписав скандальний закон про пенсійну реформу, який викликав хвилю протестів у країні.

Раніше, 23 березня, стало відомо про посилення антиурядових акцій у Франції. Протестувальники почали палити урядові будівлі: пожежа охопила будівлю мерії у Бордо. Тоді заарештували 457 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: