У Румунії фермери поновили протести через українське зерно: на кордоні затор

Читать на русском
Акції заплановані, зокрема, і на пунктах пропуску на кордоні. Протестувальники погрожують їх заблокувати.
Протест фермерівInquam Photos

У Румунії фермери протестують по всій країні та вимагають підвищення компенсацій від ЄС через імпорт зерна з України, що призвів до зниження цін на їхню продукцію.

Про це повідомляє Digi24.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

У Бухаресті понад 200 фермерів зберуться перед штаб-квартирою Європейської комісії, обурені отриманою компенсацією, найнижчою в усьому регіоні, який постраждав від українського імпорту.

Акції заплановані, зокрема, і на пунктах пропуску на кордоні. Протестувальники погрожують їх заблокувати.

Державна прикордонна служба України повідомляє, що можливе блокування доріг міжнародного сполучення, зокрема перед пунктом пропуску «Порубне – Сірет».

«Станом на 15:00 румунська сторона припинила оформлення вантажівок на виїзд з України у пункті пропуску «Порубне – Сірет». Також спостерігається накопичення легкових транспортних засобів на в’їзд в Україну до 500 одиниць. На виїзд з України на легковому напрямку та пішохідному переході черг немає», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський має зустріч з польським колегою Робертом Телусом, вони також мають обговорити проблему експорту зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: