У Франції сотні тисяч людей вийшли на протести, є сутички з поліцією

Читать на русском
На вулицях країни за різними оцінками протестувало 552 000 людей. Це більше, ніж 13 квітня. Тоді на протест вийщло 270 000 людей.
Фото: Associated Press

У понеділок, 1 травня, по всій Франції тисячі людей вийшли на найбільші першотравневі демонстрації в країні за багато років.

Про це повідомляє Associated Press.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

На вулицях країни за різними оцінками протестувало 552 000 людей. Це більше, ніж 13 квітня. Тоді на протест вийшло 270 000 людей.

Зазначається, що протести стосуються нещодавнього кроку президента Еммануеля Макрона щодо підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років .

Організатори бачать пенсійну реформу як загрозу правам працівників, а Макрон стверджує, що вона економічно необхідна, оскільки населення старіє.

У той час як учасники маршу були здебільшого мирними, групи протестувальників-екстремістів розбивали вітрини магазинів і банків у Парижі.

Французька поліція застосувала дрони виключно для зйомки заворушень, що викликало занепокоєння серед захисників приватного життя та груп активістів.

Поліція Парижа затримала 30 осіб, повідомлялося про сутички в Ліоні та Нанті.

Члени французьких профспілок приєдналися до профспілкових активістів з інших країн, екологічних активістів та інших груп, які борються за економічну справедливість або просто висловлюють гнів на Макрона.

Також демонстрували активісти, які виступають проти паризької Олімпіади 2024 року та її впливу на суспільство та довкілля.

Нагадаємо, 15 квітня президент Франції Еммануель Макрон підписав скандальний закон про пенсійну реформу, який викликав хвилю протестів у країні.

Попередні протести у Франції відбувалися 13 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: