Президент Франції підписав закон про скандальну пенсійну реформу

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон підписав скандальний закон про пенсійну реформу, який викликав хвилю протестів у країні.
Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон підписав скандальний закон про пенсійну реформу, який викликав хвилю протестів у країні.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

У суботу, 15 квітня, стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон підписав закон, який передбачає підвищення віку виходу на пенсію. Варто відзначити, уряд країни стверджує, що таким чином вони намагаються не допустити дефіциту пенсійного бюджету.

У виданні зауважують, що своїм підписом під цим законом Макрон вчергове відхилив заклики профспілок, які просили президента не погоджувати рішення Конституційної ради Франції.

Нагадаємо, протести проти пенсійної реформи, яка передбачає підвищення пенсійного віку до 64 років, у Франції тривають з початку року. Після затвердження закону Конституційною радою тисячі протестувальників, що зібралися біля мерії Парижу, освистали це рішення. Пізніше вони розпалили вогнище на площі Бастилії, через що виникли сутички з поліцією.

Раніше повідомлялося, що під час протестів у Франції було поранено понад тисячу поліцейських та пожежників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: