У Нью-Йорку українці влаштували акцію протесту проти головування росії у Радбезі ООН

Читать на русском
Українська громада Нью-Йорка влаштувала акцію протесту проти російського головування в Раді Безпеки ООН, яке розпочалося 1 квітня.
Українці в Нью-Йорку виступили проти головування терористичної держави в Раді Безпеки ООНУкрінформ

1 квітня розпочалося головування рф в Раді Безпеки ООН. З цього приводу українська громада Нью-Йорка влаштувала акцію протесту.

Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники акції з прапорами України й гаслами зібралися на Тайм-Сквер у центрі Нью-Йорка, а звідти рушили ходою до штаб-квартири ООН.

Протестувальники вигукували: «росія – держава-терорист!», «Геть росію з ООН!» та несли плакати з написами «росія — убивця», «Стоп рашизм», «Українці жертвують своїми життями».

За словами одного з організаторів акції Артура Згурова, її мета – привернути увагу громадськості до кількох проблем.

«Ми виступаємо проти головування терористичної держави в Радбезі ООН, а також нагадуємо про річницю трагедії в Бучі та протестуємо проти допуску Міжнародним олімпійським комітетом російських і білоруських спортсменів до Олімпіади», – зазначив він.

Нагадаємо, у Раді Безпеки ООН кожен із її членів головує протягом місяця. У березні головував Мозамбік, а у квітні цю функцію передали росії. У травні має головувати Швейцарія.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський у зверненні прокоментував головування росії в Раді безпеки ООН.

Також повідомлялося, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав головування росії в Раді безпеки ООН «поганим жартом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: