Одна з країн ЄС планує збільшити виробництво снарядів калібру 155 мм для України

Читать на русском
Згідно з компромісом, досягнутим між країнами-членами ЄС, для часткового відшкодування витрат остаточне складання снарядів має здійснюватися на території ЄС.
Калібр 155 ммУкрінформ

Німеччина запропонувала виробити для України 250 тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, що становить чверть від загальної кількості, які мають намір надати країни ЄС.

Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Видання зазначає, що відповідна пропозиція надійшла на зустрічі директорів збройових компаній, яка відбулася цього тижня. Німецький внесок зробить компанія Rheinmetall.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Представник компанії повідомив ЗМІ, що наразі компанія може виробляти 450 тисяч артилерійських снарядів на рік, 350 тисяч із них - у Європі.

«У перспективі Rheinmetall очікує значного збільшення виробництва в галузі артилерійських боєприпасів до виробничих потужностей близько 600 тисяч снарядів на рік», - сказав представник компанії.

Як повідомляється, згідно з компромісом, досягнутим між країнами-членами ЄС, для часткового відшкодування витрат остаточне складання снарядів має здійснюватися на території ЄС. Компоненти можуть поставлятися з третіх країн.

У цьому відношенні Rheinmetall може надати близько 50 тисяч гільз, які концерн виробляє в Австралії, і заряди ракетного палива з південноафриканського заводу, але не 100 тисяч гранат, які виробляються в Південній Африці.

Нагадаємо, що Пентагон хоче подвоїти виробництво високоточних ракет для HIMARS.

Напередодні у Великій Британії розповіли, скільки грошей планують направити на військову підтримку України.

При цьому, Сполучене Королівство відправило Україні снаряди зі збідненим ураном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: