Кулеба розчарований пасивним ставленням ЄС до організації закупівлі боєприпасів для України

Читать на русском
За словами глави МЗС, закупівля боєприпасів для України – це тест на те, чи має Євросоюз стратегічну автономію щодо прийняття важливих рішень.
Фото: УНИАН

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив невдоволення тим, що запуск рішення ЄС щодо спільних закупівель боєприпасів для України досі відкладається через дискусії всередині блоку.

Відповідну заяву Кулеба зробив у своєму Twitter-акаунті.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

За його словами, закупівлі боєприпасів для України – це тест на те, чи має Євросоюз стратегічну автономію щодо прийняття важливих рішень.

«Нездатність ЄС виконати власне рішення щодо спільної закупівлі боєприпасів для України викликає розчарування. Це випробування, чи є у Євросоюзу стратегічна автономія щодо прийняття нових важливих рішень у сфері безпеки», – заявив міністр.

Кулеба додав, що для України ціна бездіяльності вимірюється людськими життями.

Нагадаємо, план постачання в Україну боєприпасів на суму 2 млрд євро було погоджено 20 березня. Зокрема, 19 країн ЄС та Норвегія планують передати ЗСУ мільйон 155-міліметрових артилерійських снарядів упродовж наступних 12 місяців, а також поповнити запаси ЄС.

Раніше повідомлялося, що Франція блокує рішення Європейського союзу щодо спільного фінансування постачання боєприпасів Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: