У Польщі мають намір відкрити виробництво снарядів для Abrams зі збідненим ураном

Читать на русском
Польща хоче виробляти снаряди зі збідненим ураном для танків Abrams, заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький під час візиту до Сполучених Штатів.

У середу, 12 квітня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до США заявив про бажання країни відкрити сервісний центр для американських танків Abrams у Європі та виробництво снарядів до них зі збідненим ураном.

Про це інформує «Польське радіо».

Під час відвідин збройового складу ANAD у штаті Алабама Моравецький підкреслив, що зараз безпека вимірюється якістю військової техніки та її доступністю. Також він анонсував отримання Польщею перших танків Abrams до червня цього року.

Прем’єр підкреслив, що ця техніка «є броньованою завісою, яка захистить східну частину Польщі», а разом із нею в країну «прийде додатковий бізнес зі США».

Він також заявив, що розмовляв з американськими військовими та їхнім керівництвом про можливість «розміщення в Польщі підприємств, які будуть обслуговувати і ремонтувати танки Abrams у Європі».

«Але ми також прагнемо, щоб і виробництво сердечників боєприпасів для Abrams, сердечників зі збідненого урану, найсучасніших боєприпасів, було розміщене в Польщі», – додав він. Нестача боєприпасів є найбільш нагальною потребою, зазначив Моравецький.

Раніше Моравецький заявив, що Польща збудує склади на тисячі одиниць техніки НАТО.

Також стало відомо, що Польща ремонтуватиме українські танки Т-64.

Крім того, Україна замовила у Польщі бронетранспортери Rosomak.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: