Українські військові витрачають утричі менше снарядів, ніж окупанти – ЗМІ

Читать на русском
Збройні сили України, як і окупанти, зазнають дефіциту снарядів старих радянських калібрів і змушені заощаджувати боєприпаси.
novynarnia.com

Збройні сили України, як і окупанти, зазнають дефіциту снарядів старих радянських калібрів і змушені заощаджувати боєприпаси.

Про це пише Washington Post.

Видання пише, що отримали від українського військового на умовах анонімності дані, що навіть в умовах дефіциту ЗСУ випускають близько 7700 снарядів на день, або приблизно по одному кожні шість секунд. Росіяни ж завдають втричі більше ударів. Проте, щоб завдавати значної шкоди окупантам, економлячи боєприпаси, українські військові більш розбірливі у виборі цілей, часто віддаючи перевагу техніці, а не невеликим групам піхоти.

«Артилерійські снаряди для українських знарядь радянських часів, які становлять більшу частину їхнього арсеналу, вже давно у дефіциті. Це змусило покладатися на артилерію, надану Києву західними союзниками, бо використовують снаряди калібру 155 мм, яких в України зараз більше, але для набагато меншої кількості стволів», – зазначають у виданні.

З такою швидкістю, з якою стріляє Україна, ці запаси незабаром можуть закінчитися, проте західні країни намагаються наростити виробництво. Роб Лі, військовий аналітик Інституту досліджень зовнішньої політики висловив свої підозри у тому, що Сполучені Штати та інші західні партнери збільшили постачання боєприпасів Україні перед весняним наступом.

«Це, зрештою, артилерійська війна, тому та сторона, яка має більше артилерійських снарядів або яка може виробляти їх більше і підтримувати в довгостроковій перспективі, матиме значну перевагу. Наявність артилерійських боєприпасів є одним із найважливіших факторів у цій війні», – додав аналітик.

Нагадаємо, очільники МЗС країн Євросоюзу домовилися щодо спільної ініціативи з постачання боєприпасів до України під час війни з росією та поповнення власних складів.

Участь у закупівлі 155-мм боєприпасів для України візьмуть 17 з 27 країн-членів Євросоюзу. Норвегія, що не входить до ЄС, стала 18-ю державою, яка поставила підпис під планом військової допомоги для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: