У Британії розповіли, скільки грошей планують направити на військову підтримку України

Читать на русском
Уряд Великої Британії не збирається скорочувати обсяги військової допомоги для ЗСУ і підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.
Підготовка українських військових у БританіїФото: AP

Уряд Великої Британії не збирається скорочувати обсяги військової допомоги для ЗСУ і підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Про це заявив молодший секретар британського Міноборони Ендрю Меррісон, його цитує Sky News.

Challenger 2, Senator, Cougar та інші: яку техніку отримали ЗСУ напередодні контрнаступуУкраїна отримала від Заходу масу військової техніки напередодні контрнаступу, який покликаний вибити російських терористів з української землі. Розповідаємо, які машини почала отримувати українська армія

За словами чиновника, до кінця цього року Лондон витратить ще 2,3 млрд. фунтів стерлінгів на військову підтримку України.

«Очевидно, що Велика Британія є лідером у Європі за обсягами військової допомоги. Ми ініціювали створення Міжнародного фонду для України, і 520 мільйонів фунтів стерлінгів, з яких 300 мільйонів було витрачено, є справді значним досягненням», – зазначив Меррісон.

Він також розповів, що Британія навчила вже понад 14 тисяч українських військових.

Нагадаємо, до кінця року британське Міністерство оборони планує підготувати щонайменше 20 тисяч воїнів ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії передав Збройним силам України снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: