Україна влітку може зіткнутися з дефіцитом електроенергії – глава Укренерго

Читать на русском
За словами Кудрицького, дефіцит електроенергії є сезонним явищем. Зазвичай в Україні навесні та влітку спостерігається надлишок потужності, але цього року ситуація може змінитися.

Українська енергосистема все ще перебуває у важкому стані, незважаючи на те, що рф зменшила кількість атак на об'єкти інфраструктури. Влітку в Україні знову може виникнути дефіцит електроенергії.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

Скільки коштуватиме електроенергія: у Нацкомісії назвали варіанти нових тарифівМожливе збільшення тарифів для населення повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

За його словами, дефіцит електроенергії є сезонним явищем. Зазвичай в Україні навесні та влітку спостерігається надлишок потужності, але цього року ситуація може змінитися.

«Зараз у нас спостерігається водопілля, але воно, безумовно, піде на спад у травні-червні, і тоді ми матимемо менше здатності генерувати електрику на гідроелектростанціях. Цього року через значні пошкодження наших електростанцій насамперед ми можемо бачити дефіцит і влітку, який компенсуватиметься збільшення потужності на теплових електростанціях, а також імпортом електроенергії», – розповів Кудрицький.

Він додав, що ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших в історії.

«Тут впливають насамперед масштабні руйнування і той факт, що в окупації залишаються кілька великих електростанцій. Ми маємо намір задіяти всі наявні генеруючі потужності влітку для того, щоб підтримувати баланс енергосистеми», – розповів Кудрицький.

Нагадаємо, за період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об'єктах України.

Раніше повідомлялося, що в Україні знято всі обмеження на споживання електроенергії. А 7 квітня країна відновила експорт електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: