«Укренерго» поки що не прогнозує дефіциту електроенергії – що позитивно впливає

Читать на русском
В енергосистемі України вже 25 днів поспіль немає дефіциту. Через збільшення світлового дня та поступове потепління споживання електрики знижується.

В енергосистемі України станом на 8 березня стабільна ситуація. За відсутності нових атак росіян, вона залишатиметься такою і надалі.

Про це повідомляє «Укренерго».

Скільки платять за електроенергію жителі ЄС у 2023 році: порівняння тарифів з українськимиПопри російські удари по енергетиці, вартість електроенергії в Україні – одна з найдешевших в Європі. Детальніше – на інфографіці

Споживання електроенергії залишається лише на рівні робочого дня. «Збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання. Працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний», – розповіли у компанії.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 25-й день поспіль. Сформувати певний резерв потужності допомогло зниження споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання ВДЕ.

Нагадаємо, Україна посилить захист систем розподілу електроенергії та об'єктів генерації від російських ракетних та безпілотних ударів.

У Міненерго сподіваються, що ліміти на споживання електрики більше не знадобляться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: