Скільки коштуватиме електроенергія: у Нацкомісії назвали варіанти нових тарифів

Читать на русском
Можливе збільшення тарифів для населення повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.
Ілюстративне фото

Питання про перегляд цін на електроенергію для населення наразі є відкритим, проте розглядається декілька варіантів встановлення нових тарифів.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський в ефірі телемарафону.

Скільки платять за електроенергію жителі ЄС у 2023 році: порівняння тарифів з українськимиПопри російські удари по енергетиці, вартість електроенергії в Україні – одна з найдешевших в Європі. Детальніше – на інфографіці

За його словами, можливе збільшення тарифів для населення повʼязане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

«Після ворожих обстрілів енергетичних об’єктів для відновлення живлення споживачів використовувались тимчасові схеми подачі електроенергії. Тож для забезпечення проходженння нового опалювального сезону такі схеми є неможливими», - сказав Ущапковський.

Він назвав кілька варіантів цін на електроенергію, які розглядають.

«Серед варіантів є такі: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год. Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту», - повідомив голова Нацкомісії.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що питання встановлення нових тарифів на електроенергію для населення ще обговорюється. Але це може стати одним із рішень для відновлення енергосистеми після російських атак.

Також повідомлялося, що Україна поновлює експорт електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: