«Енергоатом» домовився про будівництво в Україні десятків атомних енергоблоків

Читать на русском
Енергоатом і американська компанія Holtec International уклали угоду про будівництво в Україні до 20 атомних енергоблоків з реакторами SMR-160.
Главком

Державне підприємство НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Holtec International уклали угоду про будівництво до 20-ти атомних енергоблоків з малими модульними реакторами SMR-160 в Україні.

Про це «Енергоатом» повідомляє на сторінці у Facebook.

Як зазначається, відповідна угода про співробітництво у розгортанні ММР була укладена 21 квітня в Києві президентом ДП НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним та президентом і виконавчим директором Holtec International Доктором Крісом Сінгхом.

Ядерна енергетика: яку частку у виробництві електроенергії займає у країнах світуЯка потужність реакторів у країнах світу та яку частку у виробництві електроенергії займає ядерна енергетика – на інфографіці.

Згідно з словами Котіна, будівництво ММР в Україні не лише зміцнить енергетичну безпеку держави, але й дозволить замінити зруйновані теплоенергетичні потужності, знищені внаслідок російської агресії, та досягти цілей декарбонізації.

Відповідно до угоди, підключення першого пілотного проєкту до мережі має відбутися до березня 2029 року після реалізації мінімальної регульованої потужності реактора. Зазначається, що угода передбачає будівництво до 20-ти реакторів SMR-160.

Нагадаємо, що у ніч на неділю, 16 квітня, у Фінляндії запустили найбільший у Європі ядерний реактор Олкілуото 3 (OL3).

Окрім цього стало відомо, що Німеччина хоче запровадити санкції щодо атомної енергетики рф.

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися потужність реакторів та ядерну частку у виробництві електроенергії у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: