В Україні знято всі обмеження на споживання електроенергії – Укренерго

Читать на русском
Проблеми з енергопостачанням залишаються тільки в прифронтових населених пунктах, які страждають через обстріли російських терористів
Ілюстративне фотоmyc.news

Всі мережеві обмеження на споживання електроенергії в Україні знято. Проблеми з електропостачанням присутні тільки в прифронтових населених пунктах в районах бойових дій, загалом в системі присутній профіцит.

Про це повідомила пресслужба компанії Укренерго.

Негода в Україні: у яких областях сталися аварійні відключення світла (оновлено)Через негоду у 12 областях України кілька тисяч абонентів залишаються без світла, повідомили в Укренерго.

Відзначається, що станом на ранок 3 квітня диспетчерський центр компанії не застосовує відключення споживачів ані в одному регіоні України – хоча через похолодання і завершення опалювального сезону споживання в країні вище, ніж на попередньому тижні.

Крім того, в системі зберігається профіцит, вироблення електроенергії достатньо для покриття споживання, імпорт з Євросоюзу припинено.

Складна ситуація з електропостачанням зберігається в прифронтових регіонах, але тут причина – обстріли російських терористів, які пошкоджують мережі електропостачання. Оперативне відновлення електромереж ускладнене через ситуацію з безпекою в цих регіонах і населених пунктах.

Нагадаємо, що 2 квітня енергетики закінчили ремонт на енергооб'єктах в трьох областях, постраждалих від атаки росіян. У цей день були повністю скасовані всі відключення у всіх регіонах; система залишається стабільною.

Водночас через обстріли російських військ 2 квітня було пошкоджено обладнання теплоелектростанції ДТЕК, через що вона припинила виробництво електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: