Стало відомо, скільки ракет і дронів росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України

Читать на русском
За період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об’єктах України.
Укрінформ

За період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об’єктах України.

Про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

За інформацією компанії понад 250 ракет та дронів росіян влучили у ціль, відтак 43% магістральних мереж було пошкоджено.

«Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль - 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові, адже лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі Укренерго цьогоріч становлять майже 1 млрд доларів. Втім Укренерго вже отримало від європейських партнерів майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Станом на 8 квітня електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Раніше повідомлялося, що в Україні знято всі обмеження на споживання електроенергії. А 7 квітня країна поновила експорт електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: