Глава «Укренерго» розповів, чи варто очікувати відключень світла у весняно-літній період

Читать на русском
За словами Кудрицького, українська влада знає, як уникнути дефіциту електроенергії, якщо він виникне в найближчі місяці.
Фото: НВ

Найближчими місяцями в енергосистемі України буде достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, навіть якщо в Україні виникне дефіцит електроенергії, країна зможе імпортувати її з європейських країн.

Кабмін визначив головні завдання у сфері енергетики на 2023 рікШмигаль повідомив, що зараз Україна виробляє достатньо електроенергії, щоб покрити споживання, і, у разі потреби, оперативно усуває всі проблеми.

«Українська енергосистема є частиною європейської, а отже, ми матимемо можливість імпортувати електроенергію, якщо нам не вистачить своєї – і це дуже важливий чинник. Тому у весняні та літні місяці, гадаю, у нас буде збалансована ситуація в енергосистемі», – заявив Кудрицький.

Водночас він підкреслив, що енергетикам потрібно якнайкраще підготуватися до наступної зими. Зокрема, необхідно відремонтувати усі пошкоджені російськими атаками енергооб'єкти.

«Ми повинні відновити, перш за все, роботу тих енергоблоків на теплових та гідроелектростанціях, які були пошкоджені, та максимально мобілізувати всі ресурси енергосистеми, щоб гідно пройти зиму, без відключень та без шкоди для громадян та нашої економіки», — сказав голова «Укренерго».

Нагадаємо, у період з жовтня 2022 року до лютого 2023 року російські окупанти завдали більше 225 ударів по 112 об'єктах критичної та цивільної інфраструктури України. Під ударом насамперед опинилася енергетика. Однак Україна пройшла важкий період опалювального сезону 2022-2023 та витримала безперервний енергетичний терор Росії.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна готова відновити експорт електроенергії до Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: