Зеленський відреагував на затримання правозахисника Джеппарова в Криму

Читать на русском
За його словами, сьогоднішнє затримання російськими силовиками кримського активіста Абдурешіта Джеппарова є ще одним прикладом репресій.
Офіс президента

Сьогоднішнє затримання російськими силовиками кримського активіста Абдурешіта Джеппарова є ще одним прикладом репресій проти корінного народу півострова.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у своєму традиційному вечірньому зверненні.

«Крим… Сьогодні окупанти увірвалися в будинок Абдурешита Джеппарова. Він один із представників кримськотатарського національного руху, правозахисник, громадянин України», - йдеться у заяві.

Згідно зі словами Зеленського, наразі невідомо де активіст зараз і що з ним. Президент сказав, що це ще один приклад російських репресій проти корінного народу Криму, проти всіх наших людей.

«Тисячі й тисячі таких прикладів за час агресії як у Криму, так і в інших наших регіонах, окупованих росією», - додав президент України.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Протягом дня сьогодні тривав розбір завалів у місті Куп’янську Харківської області після російського обстрілу ракетами С-300. По звичайній цивільній забудові. Мішенню для терористів став краєзнавчий музей і прилеглі будинки. Росія вбила цим ударом двох жінок. Мої співчуття рідним і близьким загиблих… Десять людей були поранені – їм надається необхідна допомога.

  • Сьогодні ж у Херсонській області ударом російської авіації була зруйнована церква. У селі Кізомис Білозерської громади. Православний храм… Керованою авіабомбою.

  • Ніхто й ніде не може почуватися безпечно, поки агресор не розбитий. Це те, що кожен день в Україні доводить – усе те, що російські війська та спецслужби окупанта роблять на нашій землі проти наших людей. І це те, що вони мріють принести на землі інших народів. Увесь світ це знає.

  • Кожен прояв російського терору, кожен день агресії – це додаткові аргументи, що все це має завершитись у трибуналі – у новому Нюрнберзі щодо рашизму, щодо тих, хто знищує життя і людей, у кого ракети – проти музеїв, а керовані авіабомби – проти церков.

  • Сьогодні наша міжнародна санкційна група, група експертів, яку очолюють Андрій Єрмак і Майкл Макфол, представила документ про посилення санкцій проти Росії. Перший такий санкційний план був виконаний більш ніж на 70%.

  • Сьогодні ж я провів чергове засідання Ставки. Командувачі, Головком, розвідка, Міністерство оборони. Доповіді щодо бойових дій на фронті зараз, наших можливостей активно рухатися, комплектації нових підрозділів. Окремо поговорили сьогодні про «Рамштайн» та подальшу комунікацію з нашими партнерами.

  • Провів і нараду щодо економічного відновлення України. Шмигаль, Свириденко, Шурма, Кубраков, Федоров – наша команда з відновлення.

Нагадаємо, що президент назвав кількість військових та цивільних, яких вдалося звільнити з російського полону.

Раніше ми проаналізували, що Зеленський обіцяє на початку другого року повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: