Зеленський у зверненні розкрив подробиці свого візиту до Житомира

Читать на русском
У ході візиту глава держави провів низку важливих зустрічей та нарад, присвячених різноманітним темам – від обговорення євроатлантичних прагнень України з іноземними партнерами до підготовки до нового опалювального сезону.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні відвідав Житомирську область.

Під час візиту глава держави провів низку важливих зустрічей та нарад, присвячених різноманітним темам – від обговорення євроатлантичних прагнень України з іноземними партнерами до підготовки до нового опалювального сезону.

Про це президент розповів у своєму традиційному вечірньому зверненні до нації.

«Спочатку – візит пані прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас. Переговори, підписання Спільної Декларації. Я вдячний пані Прем'єр-міністру та всьому народу Естонії за чітку та незмінну підтримку нашого руху до Європейського Союзу, у НАТО – відповідні пункти щодо Альянсу у декларації», – розповів Зеленський.

Крім того, сторони обговорили питання військової допомоги Україні та надання додаткових обсягів озброєння.

«Житомир був обраний майданчиком для наших переговорів невипадково. Саме у Житомирській області реалізовано проект відбудови, який дає Естонії першість – першість у тому, як швидко реалізовується те, про що домовилися. В місті Овручі Житомирської області до 1 червня має завершитися відбудова дитячого садочка – з допомогою Естонії. Цей проект буде додатково розширений. Є й інші проекти з відбудови – упевнений, усе реалізуємо.», – повідомив глава держави.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Завітав до Житомирської політехніки, поспілкувався зі студентами університету. Класний університет – відчувається, що справді дбають про студентів. Дбають про Україну – з огляду на те, як університет готує для країни різних фахівців.

  • Провів у Житомирі спеціальну координаційну нараду. Докладно було розглянуто безпеку, економічну та соціальну ситуацію в області. Є рішення, зокрема, щодо відновлення енергетики після російських ударів. І вже готуємо нашу енергетику до наступної зими.

  • Також є рішення щодо освітньої інфраструктури – у нараді взяв участь міністр освіти та науки. Звичайно, допоможемо нашим регіонам, та Житомирщині, зокрема, зі шкільними автобусами.

  • Окрему увагу було приділено кордону. Заслухав доповідь керівника Житомирської обласної військової адміністрації та голови Держприкордонслужби.

  • «І, до речі, хочу відзначити сьогодні наших воїнів-прикордонників – тих, хто разом із усіма силами оборони нашої держави захищає передову Україну. Є за що подякувати. Луганський та Краматорський прикордонні загони – дякую вам, воїни, за стійкість у Бахмуті! Луцький прикордонний загін – дякую вам, хлопці, за вашу силу на Авдіївському напрямку! Херсонський та Бердянський прикордонні загони – дякую за успішне виконання завдань на півдні нашої держави. Усі молодці!», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент назвав кількість військових та цивільних, яких вдалося звільнити з російського полону.

Раніше ми проаналізували, що Зеленський обіцяє на початку другого року повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: