Зеленський у зверненні закликав українців сконцентрувати зусилля на деокупації країни

Читать на русском
Президент звернувся до нації за підсумками 422 дня війни. Серед іншого, Зеленський говорив про чергове засідання Ставки, зустріч у форматі Рамштайн та підготовку до контрнаступу.

Усі в Україні мають розуміти, що головним завданням держави є деокупація наших територій та повернення наших людей із полону. На це потрібно спрямувати всі наявні ресурси.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

«Я вдячний усім, хто допомагає. Хто зберігає увагу світу до України. Усім, хто створює в Україні робочі місця, хто сплачує податки, хто залишається в країні та підтримує роботу своїх підприємств. Усім, хто організує збори для наших воїнів та на відновлення – збори в Україні, інших країнах… Зараз так само, як і минулого року, всім нам потрібно зберігати єдність, мобілізованість та повну концентрацію на обороні», – наголосив Зеленський.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Провів сьогодні засідання Ставки. Доповідали генерали Сирський, Тарнавський, Головнокомандувач, керівник ГУР, представники уряду. Постійно та дуже уважно аналізуємо перебіг бойових дій, активно готуємо нові бригади та підрозділи, які ще провлять себе на фронті. Питання їх забезпечення, тренування, інтеграції до спільного Плану оборони – щоразу на засіданнях Ставки додаємо важливі деталі.

  • Цілий день максимальна увага комунікації у форматі Рамштайн, сьогодні – засідання. Я дякую тим партнерам, чия рішучість повністю відповідає реальній ситуації та потребам на полі бою. Чекаю на доповідь міністра оборони за результатами «Рамштайну».

  • Говорив із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку, вона була з візитом у Києві. Ключове – це реальна економічна взаємодія ЄБРР з Україною, залучення банку до відновлення та розвитку нашої країни.

  • Провів сьогодні і спеціальну нараду з тих заходів, насамперед міжнародних, які мають відбутися у найближчі тижні та місяці. Потрібно докладно опрацювати зміст кожного заходу. Україна і наші воїни не мають часу на формальну політику і якісь непрактичні речі. Кожен захід, кожні переговори та зустрічі мають надати конкретну допомогу обороні, повинні посилювати наших воїнів та захист наших цінностей.

  • Подякував українським воїнам: бійцям 5-ї окремої штурмової бригади, 66 окремої механізованої бригади, 96-ї Київської зенітної ракетної бригади.

«Дякую всім, хто зараз на позиціях, в окопах, на бойових завданнях, на бойовому чергуванні! Дякую всім, хто допомагає фронту! І, будь ласка, згадуйте тих, хто віддав своє життя, захищаючи Україну та українців», – підсумував президент.

Нагадаємо, 21 квітня Зеленський звернувся до парламенту Мексики та подякував мексиканського народу за увагу до України, а також спільні погляди на міжнародну безпеку.

Раніше повідомлялося, що глава держави звільнив голову Центру протидії дезінформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: