Зеленський у зверненні прокоментував запроваджені санкції проти рф та її посіпак

Читать на русском
У санкційні списки України потрапили фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти росії.
Офіс президента

У санкційні списки України потрапили фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 22 квітня.

Все більше країн тисне на ЄС щодо запровадження санкцій проти «Росатому»Додатковий тиск на блок щодо санкцій проти «Росатома» походить від західних партнерів, таких як США та Велика Британія.

Він зазначив, що сьогодні набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію й підтримує її.

«Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК - підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії - виробники зброї, комплектувальних тощо», - сказав президент.

Зеленський зазначив, що інші два санкційні списки стосуються фізичних та юридичних осіб, які допомагають обходити санкції проти росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої росії, так і на території України.

«Наші санкційні пакети детально опрацьовуються, зокрема, щодо синхронізації з партнерами. Це одне з ключових наших спільних завдань - абсолютно усіх, хто прагне швидшого завершення війни, швидшої нашої перемоги. Завдання - прибрати будь-які можливості для росії обходити санкції. Кожна російська схема, яка дає змогу обійти санкції, додає часу цій війні, додає можливостей агресору», - сказав глава держави.

Президент також наголосив, що вже почалася глобальна обмежувальна робота щодо російської атомної галузі.

«Ця галузь не лише генерує кошти для бюджету агресора, а й допомагає ставити в залежність інші держави, на території яких реалізуються нібито «енергетичні» атомні проекти. Будь-яка енергетика для Кремля - це зброя. Атомна енергетика для них - це також зброя», - підкреслив президент.

Нагадаємо, 22 квітня Зеленський запровадив нові санкції проти рф та громадян кількох країн

А 15 квітня Україна офіційно ввела санкції проти низки російських IT-компаній, зокрема «ВК», «Яндекс» та «1С».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: