Угорщину втягують у війну в Україні та посилюють на неї тиск — Сійярто

Читать на русском
Угорщину нібито втягують у війну росії проти України та посилюють тиск на Будапешт. Однак країна не постачатиме Києву зброю, сказав голова угорського МЗС Петер Сійярто
Фото: Mukachevo.net

Угорщину хочуть втягнути у війну в Україні та посилюють на неї тиск, проте Будапешт не постачатиме Києву зброю.

Про це заявив голова угорського МЗС Петер Сійярто під час зустрічі з міністрами з країн Євросоюзу у Брюсселі, передає «Укрінформ».

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«На жаль, надходить все більше пропозицій на підтримку війни, цього разу про спільну закупівлю боєприпасів та передавання їх Україні», — заявив Сійярто.

Нагадаємо, влітку 2022 року Угорщина заявляла,що готова пропускати через свою територію будь-яку допомогу, включно з військовою, що надають Україні інші держави.

Водночас міністр закордонних справ Угорщини заявляв, що Будапешт має намір розблокувати зустрічі Комітету Україна-НАТО на рівні міністрів, якщо Київ виконає вимогу щодо прав угорських меншин.

Також Петер Сійярто підняв питання щодо впровадження стелі цін на газ. За його словами, це не змушуватиме Угорщину погоджувати з ЄС зміни у довгострокових контрактах з росією.

Раніше Європейський союз домовився про обмеження цін на російську морську нафту у розмірі 60 доларів за барель з механізмом коригування, щоб зберегти обмеження на рівні 5% нижче за ринкову ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: