Заклик до мирних переговорів не означає, що рф має отримати частину території України – Сійярто

Читать на русском
Міністр закордонних справ Угорщини пояснив, що означають заяви Будапешта про припинення вогню в Україні.
Фото: hungarytoday.hu

Угорщина й надалі виступатиме за припинення вогню та початок мирних переговорів між Україною та рф, але позиція країни не означає, що росія має зберегти за собою окуповану на даний момент територію.

Про це сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю Associated Press.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Знаєте, припинення війни та початок переговорів не означає, що ви приймаєте статус-кво. Коли розпочинаються мирні переговори, зовсім не обов'язково, щоб кордони були зафіксовані там, де проходить лінія фронту», – заявив Сійярто.

Він додав, що Угорщина добре з цим знайома – після кожної зі світових воєн країна втрачала частину своєї території саме за підсумками переговорів.

Нагадаємо, Угорщина займає неоднозначну позицію щодо вторгнення рф в Україну. Вона продовжує вести торговельну діяльність із країною окупантом і часто блокує ініціативи ЄС щодо підтримки України.

За версією Сійярто, Угорщину хочуть втягнути у війну в Україні та посилюють тиск на уряд. Незважаючи на це, Будапешт не постачатиме Києву зброю.

Раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт може переглянути свої зовнішньополітичні погляди та змінити своє ставлення до країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: