Злив даних Пентагону: у Білому домі допустили можливість підробки

Читать на русском
Документи можуть містити неповну інформацію, а то і зовсім бути підробленими, адже вони не відображають останні розвіддані США.
Джон Кірбі

Секретні документи Пентагону, які нещодавно злили у мережу, можуть бути підробкою.

Про це йдеться у Twitter журналіста Саймона Атеби, який цитує координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі.

Згідно з його словами, документи можуть містити неповну інформацію, а то і зовсім бути підробленими, адже вони не відображають останні розвіддані США.

Злив секретних документів Пентагону: що відомоІнцидент з найбільшим витоком даних розвідки США і Пентагону за останні десятиліття показує, що жодна спецслужба не застрахована від впливу непередбачуваних факторів

«Джо Байден серйозно відноситься до зусиль США по захисту секретів», - додав Кірбі.

Він також зазначив, що наразі невідомо - чи діяв підозрюваний у розкритті секретних документів Пентагону Джек Тейшейра сам, чи з командою.

Нагадаємо, скандал із витоком даних Пентагону розгорівся 6 квітня. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше суд Бостона висунув офіційні звинувачення військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, підозрюваному у розкритті секретних документів Пентагону.

Також у злитих документах Пентагону знайшли дату початку контрнаступу України – нібито це 30 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: