У «злитих» документах Пентагону перераховано чотири події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни в Україні – NYT

Читать на русском
У секретних документах Пентагону вказано чотири можливі варіанти подій, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни в Україні. Серед них – смерть путіна та переворот у рф.
Getty Images

У секретних документах Пентагону, які потрапили до мережі, перелічені чотири непередбачувані події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Про це пише The New York Times.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

Гіпотетичні сценарії включають смерть президента росії володимира путіна або президента України Володимира Зеленського, військовий переворот у росії або удар України по Кремлю.

Один із чотирьох гіпотетичних сценаріїв показує, що може статися, якщо Україна завдасть удару по Кремлю. На думку США, це може призвести до ескалації, оскільки путін може розпочати загальну мобілізацію або розглянути питання щодо застосування тактичної ядерної зброї. Або під тиском суспільства піти на переговори.

Видання зазначає, що документ із такими сценаріями є типовим продуктом спецслужб. Він розроблений, щоб допомогти військовим, політикам чи законодавцям продумати можливі наслідки великих подій. Дата на документі вказує, що аналіз проводився за рік після початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що у США розслідують витік секретних документів. У них, зокрема, йшлося про плани США та НАТО щодо нарощування можливостей української армії перед контрнаступом.

Пізніше у мережі з'явилася друга порція документів, які стосувалися України, Китаю та Близького Сходу.

В адміністрації президента США поки що не з'ясували, хто стоїть за витоком секретних військових документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: