США наближаються до розкриття справи про витік «документів Пентагону» – Байден

Читать на русском
Президент США вперше прокоментував скандал із витоком секретних американських даних. Він зазначив, що його непокоїть сам факт витоку, а не зміст документів.
Фото: AP Photo

Президент США Джо Байден вперше прокоментував скандал із витоком секретних американських даних, більш відомих як «документи Пентагону».

Під час свого візиту до Ірландії американський лідер заявив, що правоохоронці наближаються до розкриття справи. Байдена цитує видання CNN.

Злиті «документи Пентагону» є сумішшю правди та вигадки – РезніковМіністр зазначив, що, на його думку, витоки даних були психологічною інформаційною операцією, яку могла організувати росія чи її союзники.

«Розвідка та Мін'юст США ведуть повномасштабне розслідування витоку матеріалів Пентагону. Вони наближаються до того, щоби розкрити цю справу», – повідомив Байден.

Президент США також зізнався, що його непокоїть сам факт витоку, а не зміст документів.

«Я в принципі стурбований тим, що це сталося. Але, наскільки мені відомо, там немає нічого такого, що мало б велике значення», – заявив політик.

Нагадаємо, першими з американських ЗМІ про витік даних Пентагону повідомили The New York Times. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше ЗМІ повідомили, що «високопоставлені українські чиновники» засмучені песимістичною оцінкою США щодо контрнаступу, після витоку секретних документів, які на це вказують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: