У США назвали ім'я ймовірного автора витоку «документів Пентагону»

Читать на русском

Витік секретних американських даних міг статися через дії військовослужбовця Національної гвардії США.
Фото: STAFF

Витік секретних американських даних, більш відомих як «документи Пентагону», міг статися через дії військовослужбовця Національної гвардії США.

Про це повідомляє видання The New York Times.

За даними журналістів, правоохоронці змогли встановити особу адміністратора Discord-каналу, в якому нібито вперше поширили «злиті» документи американських силових структур.

Ним виявився 21-річний військовослужбовець Національної гвардії ВПС штату Массачусетс Джек Тейшейра.

Журналісти змогли пов'язати Тейшейру з іншими членами Dicord-каналу Thug Shaker Central через профіль онлайн-ігор. Так, деталі інтер'єру будинку дитинства, опубліковані в соцмережах військовослужбовця, збігаються з деталями на полях деяких фотографій секретних документів.

Видання Reuters, у свою чергу, повідомляє, що сьогодні в Массачусетсі буде заарештовано співробітника Національної гвардії ВВС, підозрюваного у витоку секретних документів.

У Reuters не називають ім'я підозрюваного, але дані порталу сходяться з інформацією NYT.

Нагадаємо, першими з американських ЗМІ про витік даних Пентагону повідомили The New York Times. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше скандал із витоком секретних американських даних прокоментував президент США Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: