Злив даних Пентагону: Newsweek знайшов у документах «дату початку» українського контрнаступу

Читать на русском
У злитих документах Пентагону знайшли дату початку контрнаступу України – нібито це 30 квітня.
Фото: Генштаб ЗСУ

Початок контрнаступу Збройних сил України нібито заплановано на 30 квітня.

Про це повідомляє американський журнал Newsweek із посиланням на секретні документи Пентагону, які злили у мережу.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

Так, у документі показано докладну інформацію про техніку, відправлену Україні, графіки поставок на січень-квітень, а також стан підготовки українського особового складу. У документах наголошується, що тренування українських сил США та союзниками проходять за межами України.

Як зазначає журнал, загальні контури постачання західної техніки Україні відомі, але в документі вказується, що вони будуть завершені до «весняного наступу, запланованого на 30 квітня 2023 року».

«Загальне обладнання, необхідне для 9 бригад складає 253 танки, 381 механізовану машину, 480 моторизованих машин і 147 артилерійських гармат, а також постачання 571 броньованого HMMWV США», – йдеться в документі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов зазначав, що військові мають не один варіант розвитку подій на фронті. Тому ті чи інші припущення щодо планів української армії не мають підстав.

Він також казав, що конкретної «чарівної» дати початку українського контрнаступу немає.

При цьому ЗМІ повідомляли, що Україна вже змінила деякі свої військові плани через витік секретних документів про контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: