Злиті «документи Пентагону» є сумішшю правди та вигадки – Резніков

Читать на русском
Міністр зазначив, що, на його думку, витоки даних були психологічною інформаційною операцією, яку могла організувати росія чи її союзники.
Фото: usm.media

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував скандал із витоком секретних документів Пентагону.

Свою думку голова оборонного відомства озвучив 12 квітня на брифінгу з міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес, повідомляє видання El Independiente.

Витік документів США: у Міноборони Британії вказали на неточності у злитих данихПредставники військового відомства країни закликали з обережністю ставитись до поширеної в Мережі інформації.

За його словами, у злитих документах є як правдива, так і хибна інформація.

«Це відповідає духу тих «спеціальних психологічних операцій», які любить організовувати росія. Ціль цієї операції – знизити рівень довіри союзників до США. Але союзники зроблять усе можливе, щоб звести нанівець масштаби цього витоку і не допустити його повторення у майбутньому», – заявив Резніков.

Міністр також заперечив присутність військових НАТО в Україні, які, згідно зі злитими даними, нібито діють на території України.

«Присутність спецназу НАТО – це неправда. Якщо тільки не брати до уваги, що в посольстві кожної країни є представники збройних сил», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, першими з американських ЗМІ про витік даних Пентагону повідомили The New York Times. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Пізніше у Мережі з'явилася друга порція документів, які, ймовірно, деталізують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу та Китаю.

Раніше ЗМІ заявили, що злив «секретних документів Пентагону» могла організувати дитина. За інформацією журналістів, багато документів, що з'явилися в мережі, спочатку були опубліковані на маловідомому каналі в Discord, який був створений підлітками для обговорення вторгнення росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: