Витік документів Пентагону: підозрюваному висунули звинувачення за двома пунктами

Читать на русском
Тейшейра залишиться під вартою як мінімум до 19 квітня. ЗМІ також розкрили кілька цікавих фактів, пов'язаних із розслідуванням.

Суд Бостона висунув офіційні звинувачення військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, підозрюваному у розкритті секретних документів Пентагону.

Про це повідомляє американське видання CNN.

Тейшейру звинувачують у несанкціонованому отриманні, зберіганні та передачі інформації про оборону країни, а також у несанкціонованому видаленні секретної інформації та матеріалів.

Після витоку документів у Пентагоні перевірять доступу до розвідданихУ США перевірять доступ до розвідувальних даних після арешту військовослужбовця Національної гвардії ВПС, якого підозрюють у зливі документів Пентагону.

Наступне засідання у цій справі має відбутися у середу, 19 квітня. До того часу Тейшейра залишиться під вартою.

ЗМІ також розкрили кілька цікавих фактів, пов'язаних із розслідуванням.

Так, за даними правоохоронців, 21-річний нацгвардієць отримав допуск до інформації під грифом «цілком таємно» ще в 2021 році завдяки його службі в IT-відділі Нацгвардії США.

Згідно з судовими документами, підозрюваний у витік інформації був стурбований тим, що його зловлять за розшифровкою документів на роботі, тому він брав їх додому і там фотографував.

З цієї причини документи виглядали так, ніби їх поспішно згорнули та запхали в кишеню, повідомило CNN джерело у правоохоронних органах.

Крім того, згідно зі свідченнями під присягою, Тейшейра використав своє справжнє ім'я та домашню адресу в Норт-Дайтоні, штат Массачусетс, для платіжної інформації, пов'язаної з його обліковим записом у Discord, де й були опубліковані дані.

Нагадаємо, скандал із витоком даних Пентагону розгорівся 6 квітня. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше скандал із витоком секретних американських даних прокоментував президент США Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: