У США заарештували підозрюваного у витоку документів Пентагону

Читать на русском

У США заарештували 21-річного Джека Тейшейру, який перебуває в Національній гвардії ВПС штату Массачусетс, за підозрою у зливі секретної інформації Пентагону до мережі.
ФБР заарештувало підозрюваного у витоку даних ПентагонуThe New York Times

У четвер, 13 квітня, у США працівники Федерального бюро розслідувань (ФБР) арештували підозрюваного в оприлюдненні «секретних» документів Пентагону.

Про це повідомляє The New York Times.

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд підтвердив, що за підозрою в причетності до витоку секретних документів Пентагону заарештовано 21-річного співробітника 102-го розвідувального підрозділу військово-повітряних сил Національної гвардії США в Массачусетсі Джека Тейшейру.

«Сьогодні о другій половині дня агенти ФБР заарештували Тейшейру без жодних перешкод. Він постане перед Окружним судом США округу Массачусетс», – заявив Гарленд.

Він зазначив, що Тейшейра підозрюється в «несанкціонованому виносі, володінні та розповсюдженні» засекреченої інформації в галузі оборони.

Також повідомляється, що перед арештом працівники ФБР обшукали будинок підозрюваного.

До цього офіційний представник Пентагону генерал Пет Райдер на прес-конференції назвав витік «навмисним кримінальним злочином».

Раніше ЗМІ називали ім'я підозрюваного – ним став 21-річний службовець ВПС Національної гвардії США Джек Тейшейра. Витік секретної інформації був «навмисним злочинним діянням», заявили в Пентагоні.

Також 13 квітня президент США Джо Байден вперше публічно прокоментував витік секретних документів із Пентагону. Він сказав, що слідчі «наближаються» до розкриття справи про злив даних.

Також видання NYT повідомляло, що у «злитих» документах Пентагону перераховано чотири події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: