У США вважають, що витік даних з Пентагону не вплинув на співпрацю із союзниками

Читать на русском
Злив секретних документів Пентагону ніяк не позначився на співпраці Сполучених Штатів Америки із союзниками у всьому світі.
Reuters

«Злив» секретних документів Пентагону ніяк не позначився на співпраці Сполучених Штатів Америки із союзниками у всьому світі.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив агенції Reuters.

Злив секретних документів Пентагону: що відомоІнцидент з найбільшим витоком даних розвідки США і Пентагону за останні десятиліття показує, що жодна спецслужба не застрахована від впливу непередбачуваних факторів

Під час візиту до В'єтнаму Блінкен заявив, що після публікації секретних документів, союзники висловили розуміння та вдячність за вжиті кроки щодо врегулювання інциденту.

«Наша співпраця не порушена. Розслідування триває, підозрюваного затримано», - сказав він, зазначивши, що США вжили заходів для подальшого захисту даних.

Нагадаємо, скандал із витоком даних Пентагону розгорівся 6 квітня. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири непередбачені події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Раніше суд Бостона висунув офіційні звинувачення військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, підозрюваному у розкритті секретних документів Пентагону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: