Злив «секретних документів Пентагону» могла організувати дитина – AP

Читать на русском
За інформацією журналістів, документи, що з'явилися в соцмережах, спочатку були опубліковані на маловідомому каналі в Discord, який був створений підлітками для обговорення вторгнення рф в Україну.
Фото: Reuters

Витік секретних американських документів, що стосуються, зокрема, даних про українську армію, міг статися через дії дитини.

Про це у вівторок, 11 квітня, повідомило видання AP.

За інформацією журналістів, багато документів, що з'явилися в мережі, спочатку були опубліковані на маловідомому каналі в Discord, який був створений підлітками для обговорення вторгнення рф в Україну.

Україна змінила деякі військові плани через витік документів – CNNПісля нещодавнього витоку секретних документів Пентагону до мережі Україна частково змінила військові плани, повідомляють ЗМІ.

Видання зв'язалося з користувачем, який стверджує, що був одним з учасників цього каналу. Він відмовився назвати своє ім'я, посилаючись на побоювання за особисту безпеку.

За словами співрозмовника, секретні дані зливав учасник каналу під псевдонімом «Лукка» (Lucca). Спочатку він передруковував дані по пам'яті, але потім почав розміщувати і зображення.

«Лукка – це просто дитина. Він постійно публікував інформацію, щоб обговорювати це з іншими людьми», – розповів користувач Discord.

Він також висловив думку, що особа, яка публікувала ці документи, могла піти на таке для того, щоб «справити враження на людей».

Нагадаємо, першими з американських ЗМІ про виток даних Пентагону повідомили журналісти The New York Times. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Пізніше у Мережі з'явилася друга порція документів, ймовірно, деталізують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу та Китаю.

В Офісі президента вважають, що метою зливів даних про підготовку сил оборони України до майбутнього контрнаступу, зокрема, є розкол між союзниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: