Угорщина таємно дозволяє використовувати свій повітряний простір для постачання зброї Україні – Politico

Читать на русском
Угорщина могла дозволити союзникам НАТО використовувати свій повітряний простір для перекидання військової допомоги в Україну, випливає зі злитих документів Пентагону.
Keystone Press Agency / Global Look Press

Угорщина таємно дозволила союзникам НАТО використовувати свій повітряний простір для постачання зброї Україні.

Про це, як пише видання Politico, йдеться у злитих у мережу матеріалах Пентагону.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

В одному з документів, які опинилися у відкритому доступі, детально описується план українських льотчиків щодо перевезення гелікоптерів з Хорватії в Україну через повітряний простір Угорщини. Якщо це правда, зазначає видання, це означає не тільки те, що Угорщина пропускає військову допомогу через своє небо, але це й суперечить повідомленням про те, що гелікоптери будуть перекинуті землею або літаками через Польщу.

У документах також згадується, як наприкінці лютого прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав США «одним із трьох головних супротивників своєї партії» на нараді щодо політичної стратегії. Ці зауваження, зазначає Politico, є «підвищенням рівня антиамериканської риторики» з боку Орбана.

Зазначимо, Угорщина ще минулого року публічно відмовилася допомагати союзникам України у постачанні західної зброї.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країну хочуть втягнути у війну в Україні.

Нагадаємо, він також заявив, що Угорщина й надалі виступатиме за припинення вогню та початок мирних переговорів, але це не означає, що «росія має зберегти за собою окуповану на даний момент територію».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: