МЗС України висловило рішучий протест послу Угорщини після скандальних заяв Орбана

Читать на русском
До МЗС України викликали посла Угорщини для обговорення заяв прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та висловили йому рішучий протест.

До МЗС України викликали посла Угорщини для обговорення заяв прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та висловили йому рішучий протест.

Про це повідомляє пресслужба українського відомства 31 січня.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«До Міністерства закордонних справ України було викликано посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому висловлено рішучий протест у зв'язку з нещодавніми зневажливими щодо України висловлюваннями прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана», - сказано в повідомленні.

У МЗС заявили, що дипломату було нагадано про те, що антиукраїнська риторика є абсолютно неприйнятною і завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам.

Як відомо, Орбан під час спілкування з журналістами в Будапешті зазначив, що мета росії - «перетворити Україну на некеровану руїну, щоб Захід не міг заявити про неї «як про приз». За його словами, росіяни вже досягли успіху в цьому, оскільки тепер Україна, як Афганістан, є «нічийною землею».

Він також сказав, що якщо українці перетнуть російський кордон із західною зброєю, «майбутнє буде настільки яскравим, що Заходу доведеться одягнути сонцезахисні окуляри».

Хоча Україна досягає успіхів у війні, Орбан не вважає, що це збережеться у довгостроковій перспективі. Він вказує на виробничі потужності росіян і переконує, що ніби-то у війнах росіяни традиційно слабші на початку, але пізніше їх «неможливо зупинити».

Раніше Орбан неодноразово заявляв про підтримку росії через те, що «Захід розпочав нову «Холодну війну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: