Євросоюз близький до думки про відправку в Україну миротворчих військ – Орбан

Читать на русском
При цьому Орбан не навів жодних доказів своїх слів – наприклад, про які війська йдеться, які країни готові обговорювати та підтримувати це питання
Віктор ОрбанAP Photo

Європейські держави нібито впритул наблизилися до того, щоб обговорити відправку в Україну «миротворчих військ» – що раніше між країнами Євросоюзу навіть не обговорювалося.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини, друг російського диктатора володимира путіна Віктор Орбан в коментарі угорському виданню 24.hu.

«Ми близькі до цього, здавалося б, непрохідного кордону» – заявив він.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

При цьому Орбан не навів жодних доказів своїх слів – наприклад, про які війська йдеться, які країни готові обговорювати та підтримувати це питання, а замість цього заявив, що безпека Угорщини нібито знаходиться під загрозою через те, що в Україні є ризики «ескалації бойових дій». А «мирна позиція» Угорщини розуміння та підтримки в Європі не знаходить – навпаки, все більше європейських країн відправляють Україні більш вагому військову допомогу.

«Загроза світової війни – це не літературна гіпербола. Це реальна небезпека в цей момент... Кількість країн, що підтримують мир, а не війну, не збільшується» – поскаржився він.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країні, можливо, доведеться переглянути свої відносини з російською федерацією. А в росії визнали Угорщину «недружньою державою» - хоча Будапешт постійно намагався догоджати інтересам Москви.

Нагадаємо, Угорщина займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Вона продовжує вести торговельну діяльність з країною-окупантом і часто блокує ініціативи ЄС щодо підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: