Орбан назвав Україну «нічийною» та порівняв із Афганістаном: МЗС викликає угорського посла

Читать на русском
МЗС України викликає посла Угорщини через скандальну заяву тамтешнього прем'єра Віктора Орбана.

МЗС України викликає посла Угорщини через скандальну заяву тамтешнього прем'єра Віктора Орбана.

Про це повідомив у фейсбуці речник відомства Олег Ніколенко в п'ятницю, 27 січня.

«Під час спілкування з журналістами прем'єр-міністр Угорщини порівняв Україну з «Афганістаном» та назвав її «нічийною землею». Черговий зневажливий вислів Віктора Орбана на адресу України. Такі заяви категорично неприйнятні. Будапешт продовжує курс на свідому руйнацію угорсько-українських відносин, суттєво піднімаючи можливість ведення подальшого діалогу між двома сусідніми країнами», - наголосив Ніколенко.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Він додав, що з угорським послом проведуть відверту розмову.

«Залишаємо за собою право вжити та інших заходів реагування», - додав Ніколенко.

Як відомо, Орбан під час спілкування з журналістами в Будапешті зазначив, що мета росії - «перетворити Україну на некеровану руїну, щоб Захід не міг заявити про неї «як про приз». За його словами, росіяни вже досягли успіху в цьому, оскільки тепер Україна, як Афганістан, є «нічийною землею».

Він також сказав, що якщо українці перетнуть російський кордон із західною зброєю, «майбутнє буде настільки яскравим, що Заходу доведеться одягнути сонцезахисні окуляри».

Хоча Україна досягає успіхів у війні, Орбан не вважає, що це збережеться у довгостроковій перспективі. Він вказує на виробничі потужності росіян і переконує, що ніби-то у війнах росіяни традиційно слабші на початку, але пізніше їх «неможливо зупинити».

Раніше Орбан неодноразово заявляв про підтримку росії через те, що «Захід розпочав нову «Холодну війну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: