Річниця потоплення «Москви»: Резніков розповів, яку ланцюгову реакцію запустило знищення крейсера

Читать на русском
Рік тому було потоплено російський крейсер Москва. Резніков нагадав, яку роль це зіграло у війні, і висловив упевненість, що після перемоги корабель стане популярним місцем для дайверів.
Фото: УП

Рік тому Військово-морські сили України ударом вітчизняних ракет «Нептун» затопили російський крейсер «Москва».

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що це був останній день домінування російського флоту у Чорному морі.

Крейсер «Москва», Макіївка, Васильків: найбільші одномоментні втрати росіян під час війниДе росія зазнала найбільших одномоментних втрат за час війни – Макіївка, Білогорівка, потоплення крейсера Москва, збиття Іл-76 у Київській області.

«Наші воїни зробили, здавалося б, неможливе. І це змінило хід історії. Бо розпочалася ланцюгова реакція. По-перше, успішне використання українських ракет на таку відстань переконало партнерів, що немає сенсу зволікати з передачею ракет Harpoon. По-друге, як тільки були отримані ракети Harpoon, команда віце-адмірала Олексія Неїжпапи успішно застосувала і їх. У підсумку це призвело до втечі окупантів з острову Зміїний, яку вони назвали «жестом доброї волі». По-третє, звільнення Зміїного дозволило відкрити «зерновий коридор». Світ отримав нашу продукцію, Україна отримала ресурси для оборони», – констатував міністр.

Резніков зазначив, що після потоплення «Москви» російський флот був змушений «сховатися» на південь та схід від Криму, а мрії про «висадку десанту в Одесі» залишилися в минулому.

«Впевнений, що після нашої перемоги «Москва» стане однією з найпопулярніших локацій для дайверів. А туристи зі всього світу будуть в українському Криму піднімати келихи фантастичного кримського вина під хороший тост – «за російський воєнний флот – до дна!», – додав він.

Нагадаємо, 13 квітня минулого року українські військові завдали ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Наступного вечора в російському міністерстві оборони були змушені визнати, що крейсер затонув.

Хоча на крейсері було близько 500 членів екіпажу, в рф визнали загибель лише одного.

Нещодавно Резніков заявив, що Україна чекає відповідного моменту для завдання ще одного удару по російських кораблях у Чорному та Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: