Сім'ї моряків крейсера «Москва» змушують мовчати про своїх загиблих родичів – розвідка

Читать на русском
Моряків затонулого крейсера Москва включили до списку учасників війни в Україні, водночас родичів загиблих намагаються змусити мовчати про втрати.

У росії намагаються унеможливити витік інформації про загиблих і зниклих безвісти строковиках з крейсера «Москва», який Україна потопила 14 квітня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У ГУР зазначили, що серед родичів загиблих зростає соціальне напруження. Щоб покращити психологічний стан членів сімей екіпажу, з ними працює спеціальна група психологів, медиків та юристів.

Екіпаж затонулого крейсера «Москва» міг більш ніж наполовину складатися зі строковиків – ЗМІНа затонулому крейсері Москва екіпаж міг на дві третини складатись зі строковиків, загалом близько 300 осіб.

«За даними воєнної розвідки України, основна мета групи – унеможливити витік інформації про загиблих та зниклих безвісти окупантів-строковиків. Родичів намагаються вмовити ні з ким не спілкуватися про своїх синів та чоловіків, які служили на крейсері. У разі відмови їм починають погрожувати невиплатами компенсацій та кримінальним переслідуванням. В Севастополі, під час зустрічі командувача чорноморського флоту з родичами загиблих моряків, будинок офіцерів флоту охороняла військова поліція, а самого командувача супроводжувала група спецпризначенців. Частина родичів, на знак протесту, на зустріч з командуванням флоту не прийшла», – повідомили у розвідці.

Російське видання «Медіазона» сьогодні також повідомило, що міністерство оборони рф включило моряків із крейсера до списку учасників «спеціальної військової операції».

У відповіді прокуратури Чорноморського флоту на запит матері одного з матросів йдеться, що військову частину 84201, де служили моряки крейсера «Москва», додано до переліку учасників «спеціальної військової операції» для «забезпечення можливості соціальних прав та гарантій, а також отримання екіпажем корабля та членами їхніх сімей виплат».

При цьому ні прокуратура, ні міноборони росії, як і раніше, не визнають, що сам крейсер брав участь у війні з Україною.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, російські військові в обстановці секретності підняли з затонулого крейсера «Москва» трупи моряків, а також секретну документацію та прилади.

Докладніше про те, як і чому потонув крейсер, читайте у матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: