Блінкен заявив про готовність відвідати Китай і розповів про ключові умови

Читать на русском
Сполучені Штати Америки вважають за важливе продовжувати шукати шляхи зміцнення відносин з Китаєм.
Getty Images

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що вирушить з візитом до Китаю, як тільки для цього дозріють відповідні умови.

Про це він повідомив під час своєї прес-конференції.

«Наші відносини з Китаєм – це не нова «холодна» війна, не тертя, не напруженості. Що стосується мого візиту до Китаю, коли дозріють відповідні умови, я, звичайно, буду з нетерпінням чекати на нього», - заявив Держсекретар США.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Згідно з його словами, також Сполучені Штати вважають за важливе продовжувати шукати шляхи зміцнення відносин з Китаєм. Він також наголосив, що відносини між Пекіном та Вашингтоном одні з найзначніших, а також найскладніших.

«Щодо Китаю, ми також готові співпрацювати з ним там, де це відповідає нашим та його інтересам, інтересам усього світу, з низки питань, які ми позначили як транснаціональні проблеми, які жодна країна не зможе вирішити поодинці. І це принесе користь всім нам і всьому світу, якщо ми знайдемо способи співробітництва», - додав Блінкен.

Нагадаємо, що лідер КНР не продемонстрував жодних ознак зміни своєї думки за підсумками переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Раніше стало відомо, що США можуть направити війська на Тайвань у разі вторгнення Китаю.

При цьому, США заявили, що стежать за китайськими навчаннями біля Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: