Подоляк побачив зміни у позиції Китаю щодо війни росії проти України

Читать на русском
Радник глави Офісу президента вважає, що Китай має зробити вибір у питанні вторгнення росії в Україну.
Фото: Офіс президента України

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Китай має зробити вибір у питанні вторгнення росії до України.

Таку заяву він зробив увечері 6 квітня в ефірі телемарафону.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

За його словами, влада КНР має два варіанти: або почати активно проявляти свою позицію, або продовжувати «стояти осторонь».

«У цій ситуації було б бажано отримати телефонну розмову між президентами Китаю та Україною. Певні сигнали є, але дочекаємося логістики. Але як би там не було, мені здається, що позиція Китаю суттєво змінилася. Я підкреслюю: суттєво змінилась», – заявив Подоляк.

Він зазначив, що Китай не став займати таку саму позицію, як, наприклад, Франція. При цьому Пекін не став займати ту позицію, про яку часто заявляє рф.

Нагадаємо, під час свого візиту до Китаю президент Франції Еммануєль Макрон закликав Сі Цзіньпіна «напоумити» росію та допомогти зупинити війну проти України.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до Києва. У Міністерстві закордонних справ Китаю прокоментували пропозицію українського лідера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: