«Безмежна дружба» Китаю та росії виявилася перебільшенням – ISW

Читать на русском
У Китаї назвали заяву про безмежну дружбу з росією риторичним прийомом, а також наголосили на тому, що Китай проти війни росії в Україні.

На тлі заяв Китаю, що заперечив «безмежну дружби» Москви та Пекіна, президент рф володимир путін намагався зобразити росію як шановану світову державу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти повідомляють, що 5 квітня путін провів онлайн-зустріч з врученням вірчих грамот главам 17 дипломатичних місій. Під час цієї зустрічі він вказав на тісні відносини росії та Сирії, а також співпрацю з Асоціацією держав Південно-Східної Азії.

Крім того, він наголосив, що Сирія – надійний партнер та вкотре звинуватив Захід у війні росії проти України. Також він традиційно вказав на геополітичне протистояння з Москвою.

Аналітики пояснюють, що у такий спосіб російський диктатор хотів зобразити росію як державу, яку шанують у світі. Це він вирішив зробити на тлі слів посла Китаю в ЄС Фу Цуна про те, що спільна заяву Москви та Пекіна про «безмежну дружбу» є «риторичним прийомом». Також дипломат заявив, що Китай не підтримує військову агресію росії проти Україні та не надає кремлю зброї, підкреслюють в Інституті вивчення війни.

«Слова Фу узгоджуються з оцінкою від 21 березня про те, що путін не зміг отримати вигоди від безмежного двостороннього партнерства, на яке сподівався під час зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня», – підсумували експерти ISW.

Нагадаємо, посол Китаю назвав «риторикою» заяву про безмежну дружбу з росією.

Посол Китаю не виключив можливості розмови чи зустрічі Сі Цзіньпіна та Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: