Макрон не зміг змінити позицію Сі Цзіньпіна щодо війни в Україні – Politico

Читать на русском
Лідер КНР не продемонстрував жодних ознак зміни своєї думки за підсумками переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном.
Фото: AFP

Лідер КНР Сі Цзіньпін не продемонстрував жодних ознак зміни своєї думки щодо війни рф проти України за підсумками переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це 6 квітня написало видання Politico.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Журналісти звернули увагу на те, що Сі під час брифінгу з Макроном обмежився звичними «протокольними» заявами. Зокрема, він повторив свою тезу про те, що «у всіх сторін є розумні побоювання щодо безпеки».

Крім того, він ніяк не відреагував на публічне прохання Макрона вплинути на Москву задля досягнення миру.

У Politico також зауважили, що всупереч протокольним нормам Макрон говорив під час пресконференції приблизно вдвічі довше, ніж лідер Китаю. Оточенню Сі це не сподобалося.

«Сі час від часу виглядав нетерплячим та роздратованим, поки Макрон продовжував говорити. Він зробив пару глибоких зітхань і, схоже, відчув себе ніяково, коли Макрон звернувся до нього безпосередньо, розповідаючи про війну в Україні та про їхню спільну відповідальність за підтримання миру», - йдеться у статті.

Нагадаємо, під час свого візиту до Китаю Макрон закликав Сі Цзіньпіна «напоумити» росію і допомогти зупинити війну проти України.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до Києва. У Міністерстві закордонних справ Китаю прокоментували пропозицію українського лідера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: