США заявили, що стежать за китайськими навчаннями біля Тайваню

Читать на русском
Держдепартамент заявив, що у США достатньо ресурсів для забезпечення миру і стабільності в Тайванській протоці.

Сполучені Штати «уважно спостерігають» за навчаннями Китаю біля Тайваню.

Про це повідомляє Reuters.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

За словами представника Американського інституту на Тайвані, США «володіють достатньою кількістю ресурсів і можливостей у регіоні для того, щоб забезпечити мир та стабільність».

«У Пекіна немає причин перетворювати цей транзит, який відповідав давній практиці та політиці США, на щось, чим він не є, чи використовувати його у якості приводу для надмірної реакції», – додав представник.

Канали зв'язку США з Китаєм залишаються відкритими, і Америка постійно закликає до стриманості та незмінності статус-кво, наголосив він.

Нагадаємо, Китай оголосив триденні військові навчання довкола Тайваню після того, як лідерка острова відвідала США та зустрілася зі спікером Палати представників.

У рамках навчань планують відпрацьовувати маневри у Тайванській протоці та на північ, південь і схід від острова, із залученням морської і повітряної компоненти.

Також нагадаємо, що США можуть відправити війська на Тайвань у разі вторгнення Китаю.

Раніше Китай провів військові навчання з завдання ударів навколо Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: