Лукашенко образив Зеленського і знову запевнив, що Білорусь «не має наміру бути втягнутою у війну»

Читать на русском
Лукашенко звинуватив Україну в атаці на аеродром Мачулищі та назвав президента Володимира Зеленського образливим словом.
president.gov.by

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, коментуючи вибух на аеродромі Мачуліщі, образив президента України Володимира Зеленського.

«Висновок один. Я ще якось думав, що Україні потрібний мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський – просто гніда. Просто гнида! Такі операції не проводяться без погодження з керівником країни та головнокомандувачем. Це я вам говорю, як президент», – цитує Лукашенка Белта.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже казав: «Давайте укладемо пакт про ненапад, давайте домовимося, у нас з вами немає жодних проблем». На що я казав: «Ми не збираємося нападати». – «Ні, давайте підпишемо договір під заступництвом Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете». Ви чули всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинутий», – додав він.

При цьому самопроголошений президент знову заявив, що «Білорусь не має наміру бути втягнутою у війну».

Нагадаємо, сьогодні Лукашенко підтвердив диверсію щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі. У диверсії він звинуватив «терориста українських спецслужб».

Про те, що Україна нібито пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад», Лукашенко вже говорив наприкінці січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: