Данілов відреагував на заяви Шойгу про передачу Білорусі «Іскандерів»

Читать на русском
Данілов вважає, що заяви міністра оборони рф Шойгу про передачу Білорусі комплексів Іскандер-М є блефом.
Getty Image

Данілов вважає, що заяви міністра оборони рф Шойгу про передачу Білорусі комплексів «Іскандер-М» є блефом.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив під час дискусії «Україна перед обличчям зовнішніх викликів», передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що в росії хочуть вийти на переговори і роблять усе можливе і неможливе, щоб все це відбулося. В тому числі загарбники вдаються й до ядерного шантажу.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

«Що стосується ядерної зброї - чистий блеф російської федерації. У них є велике бажання якомога швидше вийти на перемовини і за нашими спинами домовлятися, щоб з ними сіли за стіл переговорів», – розповів Данілов.

Він також додав, якщо росія поставить саме боєголовки «Іскандер-М» до Білорусі, то загарбники «будуть і надалі пробувати нагнітати цю ситуацію».

Нагадаємо, 4 квітня стало відомо, що росія передала збройним силам Білорусі оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер-М», здатний нести ядерні ракети.

Також варто нагадати, нещодавно володимир путін оголосив, що до липня рф розмістить на території Білорусі ядерну зброю. Лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу. Але при цьому він погрозив, що може дозволити розмістити у своїй країні і стратегічну ядерну зброю.

Деякі експерти вважають, що план росії виглядає нереалістичним, з урахуванням того, що будівництво можливих місць розміщення ядерних бомб навіть не почалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: